.

četvrtak, 19. srpnja 2012.

Kako napraviti Paypal?



Nakon što se registrirate na Clixsense i počnete zarađivati, doći će vrijeme kada vam se treba isplatiti novac, naravno:) U tom slučaju trebat će vam Paypal ili Payza (bivši Alertpay). Paypal je najbolja opcija za hrvatske korisnike jer je najrašireniji a pomoću njega možete plaćati i primati novac i na raznim drugim mjestima( Ebay, Amazon i sl.) pa ćemo njegovo korištenje objasniti. Paypal služi da zaštiti vaše podatke o kreditnim karticama i vaše račune te da možete obavljati transakcije sa maksimalnom sigurnošću.


Pa dakle, kako napraviti Paypal račun?

Kao prvo, Paypal je potpuno besplatan servis i ne trebate ništa platiti za uključenje. Za napraviti račun potrebna vam je e-mail adresa i bilo koja kreditna kartica ili debitna kartica od deviznog računa koja podržava internet trgovanje (Visa Electron recimo). Velika većina banki sada izdaje takve debitne kartice što prije nije bio slučaj (Zagrebačka banka npr. tek od nedavno) Prije registracije osigurajte da imate bar 20ak kuna/2-3 dolara na tom računu kako bi mogli verificirati račun (vidi poslije).

Ukoliko imate gore navedeno postupak je sljedeći:


2. Kiknite na Sign up kako bi se registrirali (ispod log in-a)

3. Unesite korisničke podatke (e-mail, korisničko ime, password itd.)

4. Nakon registracije primit ćete mail za potvrdu, potvrdite i logirajte se s vašim podatcima

5. Sada je potrebno verificirati vaš Paypal account sa karticom tj, povezati karticu i Paypal. Kliknite na Get Verified i unesite podatke vaše kartice. Pripazite da unesete troznamenkasti broj na poleđini kartice. Ako ste sve dobro napravili, PayPal će kroz dan-dva napraviti jednu malu transakciju od 1.95$ na vaš Paypal account koja će vam biti vraćena, a služi za provjeru vašeg računa. 

6. Ukoliko imate netbanking (internet bankarstvo) provjerite vaše transakcije kroz par dana i potražite verifikacijski kod od 4 znaka pored Paypal transakcije. Ako nemate netbanking, onda nakon 3 dana morate otići u banku i zatražiti bankara da vam isprinta sve transakcije na vašem deviznom računu. U opisu transakcije gdje vam Paypal vraća vaših 1.95$ biti će i verifikacijski kod. Taj kod trebate upisati na Paypal stranicama kada se logirate sljedeći put kako bi verificirali račun.

7.  Logirajte se na Paypal i upišite verifikacijski kod (4 znakova) koji ste dobili u opisu transakcije. Kod upisujete na linku Get Verified koji ćete vidjeti kada se logirate u Paypal.

8. To je to! Ako ste sve dobro napravili vaš Paypal račun je kreiran i potvrđen i sada bez straha možete kupovati na internetu i primati isplate od  Clixsensa na vaš račun.



Nadam se da vam je sve jasno, ako imate bilo kakvih pitanja i nejasnoća slobodno ostavite komentar ispod. Sretno vam surfanje, zarađivanje i kupovanje online želimo:)


54 komentara:

  1. Što ako uopće nemam karticu? Imam samo žiro-račun u banci, na koji primam stipendiju (student sam)...

    OdgovoriIzbriši
  2. U tom slučaju u toj banci zatražiš da ti otvore devizni račun i izdaju karticu (možeš kad si već tamo usput otvoriti i tekući račun i dobiti karticu i za njega to će ti vjerojatno trebati inače u životu:)..izdavanje kartice te ne košta ništa a nakon što otvoriš devizni račun i primiš karticu samo slijedi upute gore..slobodno se javi s pitanjima ako još nešto nije jasno..pozdrav:)

    Clixsense Hrvatska

    OdgovoriIzbriši
  3. ko da se prijavim u clixence .koji god email ili gmail da unesem ne uspijeva mi.molim pomozite...

    OdgovoriIzbriši
  4. Objasnite malo detaljnije problem (gdje vam točno ne uspijeva, da li javlja neku grešku i sl.) kako bi vam mogli pomoći.

    Lp

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdrav i jedno pitanje...dali se mogu registrirati na paypal na svoje ime sa muževom deviznom karticom na koju imam punomoć da neotvarm i ja devizni račun?Hvala unaprijed!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav!

      Iako bi tehnički trebala biti vaša kartica, prema dostupnim informacijama čini se da možete upisati karticu od člana obitelji ako imate zajedničko prezime. Kada upisujete podatke za karticu možete upisati drugo ime, barem je tako bilo do nedavno ako nisu postrožili. Nadamo se da neće biti problema.

      Izbriši
  6. Puno hvala na odgovoru,ako budem trebala pomoć opet ću vam se javiti! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Imam karticu u Hipo group alpe adria banci, znači radi se o debit - tekućem računu. Ddali s tom karticom mogu otvoriti paypal račun

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav!

      Ako je Visa Electron (piše na kartici) trebala bi raditi. Provjereno rade od PBZ-a, ZABE i Erste..predlažemo da pitate u banci za svaki slučaj.

      Izbriši
  8. Imam maestro karticu na kojem primam plaču, jel mogu ja napraviti neku posebnu karticu bas za paypal, recimo na nju bi stavio 2000kn ? Kad kazem posebnu, mislim na to da nis ne plačam banci kao naknadu za karticu .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav!

      Najjednostavnije je u istoj banci otvoriti devizni žiro račun ili devizni račun za koji dobijete posebnu debitnu karticu za koju je naknada minimalna(oko 5 kn mjesečno, ovsno o banci) i njega koristiti samo za Paypal.

      Izbriši
  9. zdravo moze pitanje prijavila sam se ali opet nikako da odem dalje od pocetne stranice opet mi trazi sing in pa kad se opet prijavim kaze vertifikuj email i tako u krug
    kako da stignem dalje,zna li ko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav.
      U e-mailu imate aktivacijski link, trebate ga kliknuti da bi ste aktivirali nalog na ClixSense.
      Ili ako ne radi link, onda ga kopirajte direktno u tražilicu i to je to.

      Izbriši
  10. Hej, već mi je prošlo 2 tjedna, a ja još nisam otišao u banku po 4-znamenkasti kod. Hoće li biti problema?

    OdgovoriIzbriši
  11. Drago mi je da ne zavaravate ljude prevelikim sumama kada je o iznosima riječ.hvala na svim informacijama!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav!
      Hvala na podršci. Trudimo se biti iskreni jer i nama smeta kada se u reklamama pojavljuju astronomski iznosi i smatramo da to nije pošten način pridobivanja korisnika. Nažalost, još uvijek će mnogi radije raditi nešto na neprovjerenim stranicama jer misle da će zaraditi milijune baš zbog takvog prijevarnog oglašavanja:)

      Izbriši
  12. Pozdrav,
    Zanima me kolika je prosječna zarada po mjesec dana i koliko mi paypal i clixsense uzimaju novaca (fee) prilikom tranzakcije. I dali se može koristiti najnormalnija kartrica Zagrebačke banke?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav Luka!

      Clixsense uzima minimalan iznos (fee) od 2% - dakle npr. na 50 dolara naplaćuje se transakcija 1 dolar. Paypal za općenito za povlačenje novaca sa accounta na karticu naplaćuje 5 dolara fiksne provizije tako da je bolje pričekati da se nakupi malo novca ili ga iskoristiti za online kupovinu. Može se koristiti kartica deviznog računa Zagrebačke banke - Visa Electron. To je najobičnija debitna kartica samo služi za strane valute i možete je zatražiti besplatno u banci. Što se tiče zarade provjerite u komentarima ispod članka ''Što je Clixsense?'' odgovorili smo već opširno:) Sretno!

      Lp

      Izbriši
  13. MOGU LI NA PAYPALU REGISTRIRAT PRIJATELJICINU KARTICU

    OdgovoriIzbriši
  14. često sam čitao da treba neko vrijeme da ti prebace novce sa paypala
    dali je to istina i dali se može koristiti novac koji je na paypal

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav,
      kada zatražite ''withdrawal'' tj. povlačenje novca sa paypala na karticu za transakciju treba 3-5 dana. Novac na Paypalu možete koristiti za online kupovinu iako neke stranice traže da novac bude na kartici pa ga trebate prvo povući. Nadamo se da smo pomogli :)

      Izbriši
  15. Otvorio sam racun u PayPal samo neznam koju karticu da tamo stavim da mogu kupiti Premium account na clixsense. Moze pomoc? Imam dvije katice od PBZ; visa tekuci racun u kunama i visa electron devizni racun u eurima. Dali je problem sto nije devizni racun u dolarima, radi provizija i konverzija kod uplata/isplata sa paypalom...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav,
      povežite sa Visa electron deviznim, valuta nije problem - paypal ne naplaćuje dodatno prebacivanje dolari/euri. Sretno!

      Izbriši
    2. Hvala na pomoci.
      Clixsense Hrvatska, dali ste vi KliksenseHR moj sponzor? Ako jeste, dali mogu dobiti vas e-mail da vas kontaktiram za dodatnu pomoc. Unaprijed hvala.

      Izbriši
    3. Poslali smo vam mail, stojimo na raspolaganju za sva pitanja:)

      Izbriši
  16. kad se idem prijavit na stranicu dali odma trebam imati paypal račun
    svaku koliko vremena novci dolaze na paypal
    išao sam pogledati reklame koji se mogu klikati i ispod njih vidim 3s $0.01
    dali to znači da svake tri sekunde na reklami ja zaradim $0.01
    dali neku reklamu mogu gledat više puta dnevno

    OdgovoriIzbriši
  17. što se ovdje upisuje
    http://prntscr.com/1yhzdg

    OdgovoriIzbriši
  18. kad se idem prijavit na stranicu dali odma trebam imati paypal račun
    svaku koliko vremena novci dolaze na paypal
    išao sam pogledati reklame koji se mogu klikati i ispod njih vidim 3s $0.01
    dali to znači da svake tri sekunde na reklami ja zaradim $0.01
    dali neku reklamu mogu gledat više puta dnevno

    OdgovoriIzbriši
  19. Da li je takoder dobro da sam stavio opciju isplate novca putem čeka?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Limit za isplatu čeka je 100 dolara i veće su takse, tako da ako želite ranije podići bolja je opcija Paypal. Paypal je najbolja i najbrža opcija u svakom slučaju:)

      LP

      Izbriši
  20. klikam već mjesec dana i sve što imam je jedan dolar pa sad kako da mi se isplati to klikanje ako bude zarada 1 dolar? zašto mi se isplati svaki dan gubiti vrijeme za nikakvu zaradu, lakše je uzeti bocu i prodati je za pola kune nego zaraditi na ovaj način

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao što smo napisali u članku malo se zaradi od klikanja na oglase(ali se i malo vremena utroši). Pretpostavljamo da ne rješavate taskove(zadatke) i ponude koji su prava vrijednost ove stranice i na kojima se zaradi najviše, a postoje i drugi načini, ali o svemu više piše u članku iznad.

      Lp

      Izbriši
  21. zanima me dali ne jedan paypal račun može dolaziti novac sa 2-3 clixsense računa
    dali je moguće sa istog kompjutera koristit više clixsense računa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav!

      Prema pravilima nije dozvoljeno na istom kompjuteru imati više računa zbog moguće zloupotrebe.

      Izbriši
  22. nakon koliko vremena dođu novci na paypal

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav!

      Ovisi o tome od koga/čega primate novac. Obično na stranici koja vam šalje novac piše koliko otprilike treba da novac sjedne na Paypal. U prosjeku jedno 4-5 dana.

      Izbriši
  23. pozdrav, dali je to isto kao izvorni clixsense.com?? tj dali se mogu povezati ta dva računa u jedan? hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav!

      Ako mislite na Paypal, Paypal je servis za primanje i slanje novca i nema nikakve veze s Clixsense-om osim što možete primiti novac koji ste zaradili na Paypal.

      Izbriši
  24. Pozdrav,kako povezati clixsense sa paypal,kako prebaciti novac treba li koristiiti neke dodatne opcije,nakon što je račun verifikovan,stavio sam na clixsensu zahtjev za isplatu piše pending payout crvena slova koliko treba čekati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav,

      nakon što je račun verificiran ne treba ništa više raditi. Na vašem profilu (Profile and settings - nakon što stavite kursor gore na vaše korisničko ime) treba biti odabrana opcija plaćaja Paypal i unešen vaš Paypal e-mail.

      Clixsense obrađuje isplate ponedjeljkom i petkom - u međuvremenu vam piše pending payout.


      Izbriši
  25. Pozdrav,clixsense je upravo prebacio novac paypal provjerio sam na paypal-u,zanima me da li treba namjestiti opcije na paypal-u za prebacivanje novca na visa elektron karticu,ili će paypal to automatski prebaciti na visa karticu! Da li će to biti 01.04.2014 ili prije,pošto tamo piše 30 dana rok da se novac prebaci na karticu pošto sam prije par dana verifikovao račun!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakog prvog u mjesecu Paypal vam automatski prebaci novac na karticu i ta transakcija je besplatna, dakle 1.3. bi se trebalo automatski prebaciti.

      Ako želite to sami napraviti neki drugi datum - odaberete opciju Withdrawal i unesete iznos i karticu - ali u tom slučaju se plaća provizija 5 dolara.

      Treba 5-7 dana da se novac prebaci na karticu, ovisno o banci.

      Lp

      Izbriši
  26. LP,, Dali moram otvoriti obični payoal ili biznis da bi primao novce?

    OdgovoriIzbriši
  27. Pozdrav. Kupio sam paket reklama za 3,90 dolara. Šta dalje? Kako ih otvoriti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav,

      nadamo se da niste slučajno kupili paket ali za svaki slučaj: paketi reklama ne donose zaradu već se koriste za reklamiranje vaših proizvoda ili stranica. Kako bi dodali vašu reklamu kliknite na Advertise link gore desno pa na ADD link kako bi dodali link na svoju reklamu. Možete odabrati vrstu i trajanje vaše reklame.

      Ukoliko ste htjeli povećati svoju zaradu to možete kupnjom premium računa: Klikom na vaše korisničko ime pa na Premium account.

      Sretno!

      Izbriši
  28. Koliko često se obnavljaju oglasi.Ja sam danas poklikala,i zar je to sve?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav Edita,

      oglasi se obnavljaju svaki dan. Nakon što poklikate sve oglase slijedeći dan će se učitati novi. Ukoliko znate engleski pokušajte rješavati taskove (Tasks) - oni donose više novaca. Također i Ofers koji su ponekad dostupni. Preporučamo i da posjetite forum sekciju za EX-YU države koja je dosta aktivna (gore desno Forum pa na dnu EX-YU) - tamo možete naći dosta informacija o zadacima. Sretno!

      Izbriši
  29. Pozdrav,za rješavanje taskova traži me da se prijavim na facebook.Kada upišem email adresu kaže da moram promjenit adresu za facebook.Imam samo jednu e adresu koju koristim pa tako i face,clixsense i sve ostalo.Što da radim?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav,

      nismo se još susreli s tim, ali možda da probate napraviti novi mail za facebook. Pokušajte i na forumu postaviti pitanje, možda su i neki od članova imali problema s tim.
      Sretno!

      Izbriši
  30. Thunder Titanium Lights - The Best Lightning Technology - Tiag?
    Thunder Titanium Lights are the only light ford fusion hybrid titanium bulbs 2016 ford focus titanium you can use today! These LED lamps produce high quality titanium edc light from light fixtures titanium jewelry piercing in the titanium wood stoves

    OdgovoriIzbriši